Egmond aan zee


Het gezellige Egmond aan Zee ligt direct aan het strand en tussen het grootste duinreservaat van Europa. Het gezellige dorp biedt tal van leuke winkels, terrassen en heerlijke restaurants.

In en rondom Egmond aan Zee is er genoeg te doen, zoals lekker slenteren door het gezellige centrum waar een leuke damesmodezaak gevestigd is, Tally-Ho. Ook kunt u heerlijke noten, kazen, wijnen en chocola kopen bij 't Winckeltje.

Bent u op zoek naar een gezellig restaurant, dan kunt u bijvoorbeeld heerlijk eten bij EAZEE, Noordhoek, Cousteau of Het Wapen van Egmond.

Voor actievere bezigheden kunt u voor het huren van een surfboard terecht bij Quicksilver-Roxy Store, voor het huren van een mountainbike/racefiets bij Beach Bastards of een ander soort fiets bij Bikeshop Egmond.

Wilt u leren kiten, dan kunt u terecht bij kiteschool Juicy. Daarna kunt u fijn ontspannen in de sauna bij hotel Zuiderduin, waar u ook terecht kunt om te bowlen.

 

En hoe ontspannend is het om te wandelen door de duinen en op het strand.

Op donderdagochtend is er het gehele jaar een markt en in de zomer (juni t/m augustus) is er in het centrum iedere woensdag braderie.

 

U begrijpt het al, genoeg te doen in Egmond aan Zee en omstreken. 

DE OMGEVING


Naast dat u zich prima zult vermaken in Egmond aan Zee is het ook aan te raden om naar een van onze waddeneilanden te gaan. Vanuit Den Helder vaart u binnen 20 minuten naar het prachtige eiland Texel.

 

Ook is een dagje Alkmaar, Amsterdam, Haarlem of Utrecht erg leuk. Vanuit Heiloo kunt u zeer makkelijk met de trein naar deze steden reizen.